Aflați care sunt beneficiile acestei părți a legumei în îngrijirea plantelor.
Cuprins
Utilizarea cojilor de dovleac în pământul plantelor: de ce se recomandă acest lucru și la ce servește.
Când curățăm dovleacul, primul lucru pe care îl facem este să aruncăm cojile la gunoi, dar puțini oameni știu că această parte a legumei are beneficii mari dacă este utilizată în pământul plantelor.
Coji de dovleac sunt bogate în nutrienți esențiali și, atunci când se descompun, eliberează potasiu, calciu și magneziu, trei minerale esențiale pentru ca plantele să dezvolte rădăcini puternice și să înflorească, potrivit experților în grădinărit.
În plus, potrivit grădinarilor, atunci când sunt amestecate cu pământul, îmbunătățesc structura solului, ajută la retenția umidității și favorizează apariția microorganismelor benefice.
Coji de dovleac ajută la creșterea plantelor.
Beneficiile adăugării cojilor de dovleac în pământ
- Îngrășământ natural: îmbogățesc solul fără a fi nevoie de substanțe chimice.
- Crește activitatea microbiană: solul devine mai „viu” și fertil.
- Retenție de umiditate: mențin pământul umed mai mult timp, ideal pentru perioadele uscate.
- Aport de materie organică: esențial pentru solurile sărace sau compactate.
Cum să le folosiți corect pentru a profita de tot potențialul lor
- Tăiați-le în bucăți mici pentru a se descompune mai repede.
- Puteți amesteca cu pământul sau le puteți folosi ca acoperire la suprafață.
- Dacă doriți să evitați mirosurile sau să nu atrageți insectele, îngropați-le la 5 sau 10 cm adâncime.
- O altă opțiune este să le compostați înainte, astfel încât să ajungă în sol deja pe jumătate descompuse și gata să hrănească.
Pentru ce plante sunt potrivite?
Coji de dovleac sunt foarte versatile și pot fi folosite atât pentru plante de interior, grădini urbane, cât și pentru ghivece. Sunt recomandate în special pentru culturi care au nevoie de mult potasiu, cum ar fi roșiile, dovleceii, ardeii și gălbenele.